Naše prehlásenie

Asi by sme vám mali objasniť, čo vyjadruje náš názov. Nie, nie sme vaša budúcnosť, sme proti kapitalistickej sociálnej reprodukcii aj revolučnému predvoju a sme postautonómne socky.

Skôr chceme ukázať, a to najmä našim rovesníčkam a rovesníkom, že budúcnosť nie je nikde napísaná. Môže byť v znamení stierania rozdielov medzi autoritárskymi režimami a kapitalistickými demokraciami kvôli posunu doprava, ale možný je aj svet bez bullshit jobov, tradičnej rodiny a bariér na základe „národa“. Chceme k nemu smerovať vzdelávaním sa o alternatívach, organizovaním sa a vytváraním slobodných priestorov. Bude pre nás potešením, keď sa k našej snahe pridáte.

Konzervatívny tatko by povedal, že generácia narodená po 89-om nezažila totalitu, nemá sa voči čomu vyhraňovať a žije v najlepšom z možných svetov. My však odmietame pohľad, že súčasný stav spoločnosti je konečný. Systém založený na súťaživosti a logike zisku, v ktorom väčšina ľudí nemôže 40 hodín týždenne mať kontrolu nad svojimi životmi, považujeme za autoritársky. Zároveň sa vyhraňujeme voči vyzdvihovaniu režimov, v ktorých majú moc nad ekonomikou byrokratické stranícke štruktúry, ako tomu bolo u nás pred rokom 1989 a „národného kapitálu“, ako to robia kotlebovci, konšpirátori bojujúci proti bankám vlastnenými židmi a tzv. ľavica milujúca vlastných sponzorov. Sme tu v solidarite s tými, ktorých oni označujú za „príživníkov“, ľuďmi v beznádejnej situácii v regiónoch, ktorých deti volia neonacistov, so ženami, ktoré v Bangladéši šijú naše tričká, s ľuďmi vo väzení aj tými, ktorí kvôli Pevnosti Európa prežívajú v neľudských podmienkach na európskych hraniciach. Naša činnosť musí smerovať spoločnosť k jej rovnostárskejšej, slobodnejšej a nehierarchickej podobe.

Ak by ste nám chceli s čímkoľvek pomôcť alebo prispieť svojim nápadom, neváhajte sa nám ozvať na generaciaz@riseup.net.

Našou zbraňou je solidarita!